artmonkey mickey

a belgian artist

Thema

De schilderijen van Mickey zijn eigen interpretaties van de waarneembare werkelijkheid. Iedere compositie bestaat uit een willekeurige detail van een stuk natuur. Mickey vermijdt het fijn schilderen en laat daardoor het gewone, het alledaagse stralen. Appelen, peren, aubergines, paprika's, pepers, tomaten, ajuinen, radijzen en andere vruchten en fruit schildert zij in pastel, olie- of waterverf en in een bigger than life-formaat. Een blozende, bloedrode tomaat barst van de zelfingenomen pretentie, meerdere aubergines lijken heupwiegende bluesvrouwen, een groepje peren distantieert zich van enkelingen. Welke materialen en technieken zij ook gebruikt, Mickey schildert steeds op een directe wijze.

 

Stijl

Mickey is niet vast te pinnen op één specifieke stijl, zij gebruikt diverse technieken en materialen. Zo gebruikt zij onder meer golfkarton, een verpakkingsmateriaal dat het licht laat spelen in het reliëf.

In de abstracte kunst zoekt Mickey naar manieren om de dingen louter schilderkundig voor te stellen. Mickey vermengt de pigmenten met verschillende materialen. Zo ontstaat er een dynamisch spel tussen reliëf en nevelige effecten. Ook de kleuren worden intenser. Door het gebruik van mat vernis blijven deze fysieke kenmerken onveranderd.

De heldere kleuren geven een fris fotografisch effect. Een zeker arrangeren van kleuren, licht en schaduwvormen geeft het effect:

 

Materialen                                                      

acryl

olieverf

pastel

mixed media

 

Soorten werken

figuratieve werken

stillevens

abstracte werken

monotypes

 

Artistieke opleiding                                      

Getuigschrift schilderkunst van de hogere graad behaalt op 19 juni 1998 aan de stedelijke academie voor beeldende kunsten te Bilzen

Cursus schilderen ingericht door de cultuurdienst in Bilzen begeleid door Mark Borgerhoff, leraar en toenmalig directeur van de stedelijke academie van Bilzen

Cursus schilderen ingericht door de cultuurdienst in Alken begeleid door Jef Bertels, kunstschilder

 

Write a comment

Comments: 0